Osmaniye’de 30 yıldır fırın işleten Eren Sayoğlu, bayat ekmeğe vatandaşlardan çok talep olduğunu belirterek, “Bir gün evvelki ekmeği alıyor yarı fiyatına. Bir günde 150-200 tane satıyoruz bayat ekmek. Evvelden bayat ekmeklerimiz çok kalırdı 500-1000 tane. Onu sarfiyat balıklara verirdik, atardık nehire. Artık bir gün evvelki ekmek kalmıyor, insanlara veriyoruz” dedi.
“Asgari fiyatın yükselmesinden evvel kurtarıyordu lakin minimum fiyatın yükselmesinden sonra kurtarmıyor maalesef. 6 lira olması lazım ekmeğin olağanda. Yeni taban fiyata nazaran 6 lira olması lazım. Bizim masraflarımız, maliyetimiz çok yükseldi. Bir ekmeğin imalinde 50-60 tane masraf var üretim yapana kadar, bu da bir külfet, yani maliyeti yükseltiyor. 2 ekmek alan 1’e düşürdü, 3 ekmek alan 2’ye düşürdü. Bir de askıda ekmek olayımız var, hassas vatandaşlarımız geliyor onlar muhakkak bir ölçü para bırakıyor askıya asıyoruz. Zati bayat ekmeğimizi yok satıyoruz. Vatandaş ona istek ediyor artık, bir gün evvelki ekmeği alıyor yarı fiyatına. 1 günde 150-200 tane satıyoruz bayat ekmek. Evvelce bayat ekmeklerimiz çok kalırdı 500-1000 tane, onu sarfiyat balıklara verirdik atardık nehire, artık bir gün evvelki ekmek kalmıyor, insanlara veriyoruz.” (ANKA)