Mandalina kabuğu, mandalinanın kendisi kadar C vitamine sahip olup hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bilhassa mevsim geçişlerinde zayıflayan bağışıklık sistemini güçlendirmek için mandalina ve mandalina kabuğu üzere besinlerin bol bol tüketilmesi tavsiye edilir. Mandalina kabuğu direkt olarak tüketilmesi biraz sıkıntı olduğundan kurutarak çayı hazırlanabilir. İşte mandalina kabuklarının yararları…
-
Zengin vitamin ve mineral kaynağı olan mandalina, vücudun gereksinimi olan günlük besin pahalarını karşılayarak beden direncini arttırır.
-
Kan dolanımının hızlanmasına yardımcı olarak yüksek kolesterolün düşürülmesini sağlar.
-
Antioksidan kaynağı olan mandalina kabuğu, bedeni toksinlerden arındırarak iç organların sıhhatini korur ve daha yeterli çalışmasını dayanaklar.
-
Hastalıkların bedende yayılmasına mani olur.
-
Kanser hücreleriyle savaşır.
-
Soğuk algınlığı ve teneffüs yolu hastalıklarına karşı beden direncini arttır. Bilhassa grip ve nezleye âlâ gelir.
-
Enfeksiyon ve iltihabın bedenden atılmasına yardımcı olur.
-
Alkol ve sigara üzere ziyanlı alışkanlıklardan kaynaklı iç organlarda meydana gelen tahribatın onarılmasını sağlar.
-
Saç ve kemik yapısını güçlendirir.
-
Mide hastalıklarına yeterli gelir.
-
Stresi azaltarak kişinin daha dingin ve sakin kalmasına yardımcı olur.
Mandalina kabuğu direkt olarak tüketilemeyeceği için mandalina kabuklarını kurutup çayını hazırlayarak içilmesi tavsiye edilir. Bunun için mandalina kabukları 100-120 derecelik fırınlarda yavaş yavaş kurutulur. Akabinde 250 ml kaynar suyun için kurutulan 1-2 modül mandalina kabuğu atılır ve üzeri kapatılarak 10 dakika demlenmesi beklenir. Demlendikten sonra servis edilebilir. Afiyet olsun…